Norsktest

Om norsktesten

CampusOnline.no tilbyr en digital språktest i norsk. Norsktesten er inkludert i alle våre kurspakker, og resultatet anbefaler hvilket nivå du bør begynne kurset på. Du kan også ta norsktesten gratis og uforpliktende direkte fra CampusOnline.no ved å klikke på knappen nederst på denne siden. Hvis du bestemmer deg for å bestille et av våre norskkurs etter at du har tatt norsktesten, trenger du ikke ta testen på nytt.

For å ta norsktesten må du først fylle ut et enkelt registreringsskjema og deretter logge inn med brukernavn og passord som du vil få tilsendt på e-post. Du velger selv hvilket språk du vil ha instruksjon på. Språkene du kan velge mellom, er norsk, engelsk, svensk og dansk. Språktesten består av to deler: en skriftlig del og en lyttedel. Du må derfor ha lyd på PC-en din.

Ta norsktesten nå!
Hvordan fungerer norsktesten?

Testen bygger på to metoder: egenvurdering, der du selv vurderer dine språkkunnskaper i norsk, og selvtester, der du velger korrekt svar på oppgavene. Du starter hver deltest med å fylle ut et enkelt egenvurderingsskjema, der du forsøker å vurdere hvilket nivå du har i norsk.

Norsktesten består av fem deltester:

  • Skriving /grammatikk og ordforråd
  • Leseferdigheter
  • Lytteferdigheter
  • Taleferdigheter
  • Samtaleferdigheter

Hvilket nivå er norsktesten på?

Nivået på norsktesten tilpasser seg automatisk, avhengig av svarene du gir. Dersom du har mer enn 90 % rette svar på en deltest, får du tilbud om å ta testen på et høyere nivå. Dersom du har mindre enn 20 % rette svar på en deltest, får du tilbud om å ta testen på et lavere nivå. Nivåene er: A2, B1, B2, C1 og C2. Nivåene følger det felles europeiske rammeverket for språk, CEFR.

Hvor lang tid tar norsktesten?

Testen er individuell, og tiden som brukes, kan derfor variere fra person til person. Testen tar mellom ½ og 1 ½ time. Du kan når som helst avbryte og logge deg på igjen senere for å fullføre norsktesten.

Hvordan får du resultat?

Når du er ferdig med norsktesten, får du presentert resultatet på hver enkelt deltest på skjermen. Du kan også velge å sende testresultatene til din e-postadresse og til CampusOnline.no.

CampusOnline.no forplikter seg til ikke å bruke din e-postadresse til andre formål.

Mer om norskkursene våre

Kurstilbud

Kurstilbud

Vi tilbyr førti nettbaserte norskkurs, og kurs i samfunnskunnskap.

Lengden på kursene varierer fra to måneder til to år, og du kan velge mellom ulike pedagogiske metoder, med de anerkjente læringsprogrammene Migranorsk, Veien inn og Mot målet.

Les mer om våre norskkurs
Godkjent norskkurs

Godkjent norskkurs

Våre norskkurs med veiledning er godkjent av norske myndigheter. Ved gjennomført kurs, kan kursbeviset legges ved en søknad om varig opphold i landet.

Les mer på www.regjeringen.no og hos Kompetanse Norge (tidligere Vox).

Nettlærer

Nettlærer

Ved kursstart får du tildelt en nettlærer, som skal hjelpe deg gjennom kurset.

Alle kurspakker fra CampusOnline.no kan fås med veiledning. Våre nettlærere er dyktige og erfarne pedagoger

Les mer om nettlærer

Kurs som selvstudium

Kurs som selvstudium

I våre selvstudium arbeider du på egenhånd i det interaktive læringsprogrammet på nett. Du kan benytte alle funksjonaliteter, bortsett fra innsendingsoppgaver. Selvstudium passer for deg som har god arbeidsdisiplin.

Selvstudium er ikke anerkjent som godkjent av norske myndigheter. De fleste av våre norskkurs finnes også med nettveiledning og de er godkjent ved søknad om oppholdstillatelse.

Bedriftskunder

Bedriftskunder

Vi tilbyr bedrifter tilrettelagte kurspakker med godkjent norskopplæring på CampusOnline.no.

Kurspakkene inkluderer rapportering og tett oppfølging. Kursansvarlig i bedriften får underveisrapporter med oppdatert informasjon om deltakerens progresjon og resultater.

I tillegg tilbyr vi skreddersydde kursopplegg basert på bedriftens behov og ønske. Ta kontakt med info@campusonline.no for å få vite mer.

Gangen i kursene

Gangen i kursene

Når du har sendt inn ditt påmeldingsskjema, vil du motta en bekreftelse på e-post med brukernavn og passord og informasjon om kurset ditt.

Din personlige nettlærer tar direkte kontakt med deg. Hvis du ikke er nybegynner kan du ta norsktest og din personlige nettlærer sørger for at du starter på riktig nivå i kurset. Du kan arbeide med kurset når du vil og i ditt eget tempo. Du får arbeide med multimediale tekster der tekst, bilde, video, ordforklaringer og oppgaver henger nøye sammen.

Les mer om gangen i kursene
Tekniske krav

Tekniske krav

Du trenger en datamaskin med lyd og må sørge for at datamaskinen er koblet til Internett med tilstrekkelig kapasitet til å få overført innholdet i kursene, inkludert multimedieelementene.

Les mer om tekniske krav

Se demo


Se demo av våre norskkurs

Vil du se nærmere på norskkursene før du melder deg på? Prøv gratis demo her!

Kontakt oss


Er det noe du lurer på? Bruk skjemaet nedenfor eller kontakt oss på telefon: + 47 55 38 88 30 eller epost info@campusonline.no.Hva står i bildet?